8 Şubat 2018 Perşembe

Dağ Çayı'nın Bilinmeyen Faydaları

Dağ Çayı'nın Bilinmeyen Faydaları

Bu yazımızda dağ çayının antioksidan özelliklerinin oksidatif strese ve iltihaplara karşı koruma sağlayıcılığından bahsedeceğiz. Akdeniz diyetinde tüketilen dağ çayının sayısız faydalarını yazacağız. Soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyona karşı güçlü bir doğal çözüm önereceğiz. 


Dağ çayı, Yunan dağ çayı ya da çobanın çayı, yalnızca birçok sağlık yararını onaylayan giderek artan bir araştırma grubuyla bir içki. Genellikle Akdeniz diyetinde tüketilen dağ çayları aşağıdakileri de içeren sayısız sağlık avantajı sunar:
Bağışıklık sistemini artırmak,
Tansiyon düşürücü,
Beyin sağlığının iyileştirilmesi,
Sindirime yardımcı olmak,
Genel inflamasyonu azaltmak,
Kemik kuvvetini korumak,
Kalp krizi riskini azaltmak,
Kanser riskini azaltmak.
Araştırmalar, bu çayın antioksidan özelliklerinin oksidatif strese ve iltihaplara karşı koruma sağladığını ve Dağ çaydırının tüketilebilecek en sağlıklı çaylardan biri haline geldiğini buldu. Hatta, Yeşil çay'ın şaşırtıcı sağlık yararları ile bile rakip!
Ancak hepsi bu kadar değil - Dağ çayı ayrıca güçlü antimikrobiyal, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu, bir kişi bir soğuk algınlığı, grip veya bir çeşit enfeksiyon ile uğraştığında, bu çayın çok yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Dağ Çayını Hazırlama

Dağ çayı, taze otlar veya kuru otlar kullanılarak hazırlanabilir. aze otlar varsa, bitki tarafından sunulan her şeyi kullanabilirsiniz: çiçek, yaprak ve gövde. Bir kapta kaynar suyun, bitkinin sekiz ila on 2 inç parçasına yerleştirin ve ardından ısıyı düşürün. Şimdi, çayın yaklaşık 5 dakika kaynatın, ısı alın ve biraz soğumasına izin verin. Daraltır ve tüketirler.
Kurutulmuş çay yaprağı kullanıyorsanız, çayın yaklaşık 2 yemek kaşığı kadarını kullanın. Suyu kaynatın, yaprakları örtün ve çayın 10 dakika kadar dik kalmasına izin verin. Daraltır ve tüketirler.




Normal dağ çayı poşetlerine gelince, güçlü bir çayı seviyorsanız veya bu çayın sağladığı sağlık yararlarını ikiye katlamak istiyorsanız iki çay poşetinden çekinmeyin. 10 dakika dik alın ve tüketin.

Yazımızda dağ çayının sayısız faydalarından bahsettik. Dağ çayının hazırlanması yazımızla doğal tedavi öenerimizi yazdık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder